Bobbie Peers

- Av Norli

Møt ukens forfatter Bobbie Peers som har skrevet bøkene om verdens beste kodeknekker, 12 år gamle William Wenton! Den første boka, «Luridiumstyven», er blant de mest populærer bøkene i Boktipseren på Norli Junior. Nå er William tibake, og her avslører forfatteren litt av hva dere kan glede dere til:

Om Bobbie Peers

Bobbie Peers – når man ser navnet ditt, tar man deg for å være en engelsk forfatter, men du høres norsk ut på videon. Hvordan henger det sammen?

Jeg er halvt norsk og halvt engelsk. Min far er engelsk og han ville veldig gjerne at jeg skulle hete Bobbie. Han heter nemlig Bob.

Når du skapte William Wenton – har du blitt inspirert av noen levende personer, eller har du diktet han «helt fra bunnen av»?

Jeg må innrømme at jeg tenkte litt på meg selv som barn når jeg laget ham. Men jeg var ikke så flink til koding og sånn. Jeg var lidenskapelig opptatt av tegneserier. Jeg brukte mye tid på rommet mitt da jeg var på Williams alder hvor jeg tegnet og tegnet og tegnet… og tegnet… og…… tegnet. Og det er jo det William gjør også, bare at han driver med koder.

Og så har jeg en stor hemmelighet som jeg kan avsløre nå: Og det er at navnet William Wenton er satt sammen av to kjente mennesker. Nemlig William Shakespeare og Isaac Newton. Dere kan jo selv fundere litt over hvordan Newton blir til Wenton.

Hvilken av oppfinnelsene/raritetene i bøkene er du mest fornøyd med – og hvorfor?

Jeg liker Kverulator-roboten (eller Kranglroboten, som noen kaller den). Den dukker opp først i Luridiumstyven, og så i Orbulatoragenten (bok 3). Liker tanken på at noen har brukt tid på å lage en ganske ubrukelig ting som en kranglerobot. Men selv om den er ubrukelig i bok 1,  så kommer den sterkt tilbake i bok 3. Og da er den langt fra ubrukelig. Da blir den en helt.

Hvilken av William Wenton-bøkene er din egen favoritt?

Jeg liker jo alle bøkene best selvfølgelig. Men hvis jeg skulle velge, måtte det bli Luridiumstyven, siden den var den første. Dette var jo den første boka jeg noen gang skrev. Og det gjør den jo litt ekstra spesiell for meg.

Leser barna dine manus og gir deg tilbakemeldinger mens du skriver?

De leser ikke manusene, men jeg spør dem hele tiden hva de synes om forskjellige ting jeg skal ha i bøkene. Veldig ofte kommer de med lure svar som jeg ikke har tenkt på selv, og så retter jeg det. Hvis det er en ting jeg har lært disse årene etter at jeg begynte å skrive bøker for barn og unge, så er det at de er like smarte (og noen ganger) smartere enn oss voksne.

Luridiumstyven ligger på 16. plass på Boktipseren, og er da en av de aller mest leste og likte bøkene i Norge de siste tre årene. Hva tenker du om det?

Så akkurat nå at boka ligger på 14. plass. Det er 2 bedre enn 16 og det er utrolig kult. Det er veldig gøy at barn (og en del voksne) liker bøkene så godt. Å få barn og unge til å lese bøker er utrolig viktig. Og jeg er veldig glad for at jeg kan være med på det!


Bøkene om William Wenton

I «Apokalypse-generatoren» er det gamle familiehemmeligheter og koder fra verdensrommet som setter William på sporet av en dommedagsmaskin av apokalyptiske dimensjoner.  Lyridiumstyven, Kryptalportalen og Orbulatoragenten er de første i serien

Quiz

I ukens William Wenton-quiz kan du teste hva du kan om bøkene til Bobbie Peers.

Bobbie Peers skriver om roboter i bøkene om William Wenton i dette blogginnlegget. Kan roboter danse? Tja – Robot fails William Wenton her ihvertfall..


Tilbake til forrige side