Ukens forfatter: Endre Lund Eriksen

- Av Norli

Endre Lund Eriksen, forteller om boka  «Verdens beste pappa».

Velkommen til ukens forfatter, Endre Lund Eriksen! Endre har skrevet barnebøker i tjue år, så det har blitt ganske mange etterhvert. Vi lurer på:

Endre Lund Eriksen, hvilken av bøkene dine er du selv aller mest fornøyd med?

– Jeg hadde det veldig artig da jeg skrev «Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet», og jeg tror kanskje det merkes når man leser boka. I alle fall pleier barna å le masse når jeg leser fra den.

Du skriver morsomme og spennende bøker, men mange av dem tar opp ganske alvorlige temaer også. Hvorfor skriver du om så alvorlige ting?
– Jeg skriver noen ganger om alvorlige ting, men ofte med mye humor, og en god del spenning. Jeg synes bøkene blir mer spennende når det er noe stort og viktig som står på spill.

Da du begynte å skrive bøker, var ikke deltagerne på Norli Junior født ennå. Synes du det er noen forskjell på hvordan man skriver barnebøker nå og for 15 år siden?
– Den viktigste forskjellen er at barn nå har mobil, nettbrett og er på sosiale medier. Hverdagen har derfor forandret seg en god del, men siden jeg både har barn, nettbrett og mobil klarer jeg å holde meg oppdatert.

Det er påfallende at både du og Bjørn Ingvaldsen skriver bøker om månen. Har dere et hemmelig temasamarbeid?
Hehe, ikke som jeg vet om. Jeg tror kanskje det var jeg som var først ute – med «Førstemann som pissa på månen». Men månen og romfart er veldig spennende, så det er nok fortsatt MANGE historier å fortelle derfra, og Bjørn er en veldig forfatter, så jeg håper han vil skrive mer om månen.

Bøkene til Endre er morsomme, men ofte også ganske alvorlige.  Mange av barna i bøkene har foreldre som skaper store utfordringer for dem. Det gjelder også «Verdens beste pappa», som Endre forteller om i videoen. For faren til Mads i boka er ikke verdens beste, forstår vi etterhvert. 

Har du lyst til å lese boka? Her er de to første kapitlene!

NB! Quiz nederst på siden!

Sånn ser boka ut:  «Verdens beste pappa»!

Her er noen av bøkene Endre har skrevet de siste årene.

uglejunior  skriver om «Den sommeren pappa ble homo»:

Denne boken handler om at Arvidsjaur og hans pappa drar på ferie til Nordfjordbotn, på grunn av at faren var på ferie der hver sommer når han var liten. Og det som er litt spesielt der er at de har Nord-Europas største/kuleste utedo. Og der møter hun en litt rar/guttegal jente som heter Indiane. Indiane har en far som er homo, men etterhvert som faren til Arvidsjaur er med han, oppfører han seg bare merkeligere og merkeligere. Denne boka er bra, men har også et viktig tema. Den er ganske interessant og handler om både vennskap og kjærlighet. Denne boka anbefaler jeg sterkt til barn som er ca 10 og over.

Martolini skriver om «Den sommeren pappa ble homo»:

Denne boken er for noen som har lyst til å le og være glad! Den er litt tøysete og er veldig annerledes enn andre bøker men det gjør den unik! Veldig bra bok anbefaler den veldig!!!!!

Alvin Pang-bøkene og Dunderly passer for litt mindre barn.

Bøkene om Pitbull-Terje passer for litt større barn og de som går på ungdomskolen. Bøkene handler om vennskap og mobbing, om å være annerledes, og om å ha foreldre som har så store problemer med seg selv at de rett og slett ikke gjør foreldrejobben særlig bra.

De som har lest Pitbull-Terje-bøkene på Norli Junior synes at de er morsomme og rare, men også at de er spennende, interessante og alvorlige, og har en modig/tøff person. Og at det handler om vennskap.

23marcus0201 skriver om «Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet»:

Det handler om to gutter som prøver og være normale, men det går ikke helt etter planen

Apiraa skriver om «Pitbull-Terje blir ond»:

Tiendeklassingene på skolen driver med hasj, øl og røyking. De kommer alltid for seint, fordi at de røyker i «Røykehjørnet» Men så begynner Pitbull-Terje og henge med dem, men egentlig, BEGYNNER TERJE MED ALLE DISSE DÅRLIGE GREIENE? Blir han ond? Hva skjer videre med bestevennen? Tror dere han blir påvirket?

Leserachel skriver:

Litt stygt språk, men en veldig spennende bok om reelle ungdomsproblemer.

Her er tre av Pitbull-Terje-bøkene:

Det er laget en film om Pitbull-Terje. Hele filmen ligger ute på youtube, så den kan du se her om du vil. (Advarsel!: Det er en hel kinofilm, så du trenger god tid. Og det er en del banning og slåssing i filmen)

QUIZ!

Hvor mye har du fått med deg? Her kan du ta quiz om Endre Lund Eriksen og om bøkene han har skrevet.


Tilbake til forrige side