Hvordan skaper man tegneseriekarakterer?

- Av Malin Falck

Det første jeg gjorde da jeg kom på ideen om Nordlys, før jeg i det hele tatt hadde en historie, var at jeg tegnet hovedpersonene. Det ble til Sonja fra Røros, og trollgutten Espen.  

Da jeg først skapte Sonja, var det veldig viktig for meg at hun var en karakter som leseren kunne kjenne seg igjen i. En de kunne oppleve historien gjennom. Sonja skulle på mange måter være en vanlig 14-åring. Men hun hadde også stor eventyrlyst, og dette ville bli avslørt gjennom personligheten hennes. Sonja ser veldig norsk ut, med blondt hår og blålilla øyne. Det fiolette la jeg til fordi jeg synes det fikk henne til å se vennligere ut. I tillegg finnes det også et hint der. Er det noe ekstra med Sonja? Hun har på seg en rosa genser, fordi rosa er en farge som brukes av så mange norske jenter, men som jeg ikke så ofte har sett på andre kvinnelige hovedpersoner. Dessuten er det ingen andre i Nordlys som har på seg rosa. På den måten skiller Sonja seg ut fra alle de andre karakterene, og fargen symboliserer en kontrast mellom henne fra vår ikke-magiske verden og de i den magiske verdenen.

Espen laget jeg som en slags motsetning til Sonja. Jeg ville han skulle se trollete ut, men samtidig kunne han ikke være så mye troll at han ble skummel, for da tror jeg ikke Sonja ville ønske å bli venn med ham. Det jeg endte opp med å tegne var en gutt med spisse ører, nesten som en alv, og med en lang trollhale. Det var nok til å få han til å se eventyraktig ut. Fremmed, men ikke truende. Da jeg tegnet hva han skulle ha på seg, var det viktig at det så ut som han bodde i skogen, så derfor har han bare på seg farger og materialer man finner i naturen. Espen ble dermed en bra kontrast til Sonja, som hadde veldig sterke «unaturlige» farger på seg.

Etter at jeg hadde tegnet og utviklet Sonja og Espen, var det som om historien skrev seg selv fordi jeg likte så godt å tegne og skrive om dem! Hva liker de? Hvem liker de? Hvorfor handler de som de gjør? Jeg må bare tegne videre for å få svar. Disse to føles nesten som venner nå, og det gjør Nordlys så mye morsommere å lage.Tilbake til forrige side