- Av Thomas Framnes

Liker du å tegne? Det gjør jeg! Jeg heter Joachim Berg og det er jeg som tegner for Brakfis.

Brakfis bøkene stappet med masse illustrasjoner, mange av de fra uheldige situasjoner Matis plutselig befinner seg i til en hver tid. Har du noen gang hatt skikkelig uflaks? Kanskje du sklei i en sølepytt en gang? Ramlet inn i feil garderobe? Lo melk ut av nesa? Lag gjerne en tegning av en gang du var skikkelig uheldig og send den til oss, da vel! Alle tegningene som kommer frem før fredag 3. desember blir vist frem på forlaget ENAs intagram story førstkommende helg.

Ta bilde eller scan inn din tegning til mail: [email protected] og markér mailen med «Brakfis tegnebidrag.«

Legg også gjerne ved ditt instagram brukernavn om du ønsker at vi skal tagge din tegning.

Nedenfor kan du se hvordan jeg går frem når jeg skal tegne til Braksi bøkene. Det er som regel fire steg:

Skisse – fintegning- fargelegging – skyggelegging. Hvert steg tar tid. Ofte tar det tid bare å komme opp med en god idé for hva jeg vil tegne og hvordan det vil se bra ut. Av og til må jeg skisse flere ganger.

Jeg starter alltid med å skisse for hånd først. Jeg starter med en fargeblyant først (rød blyant er min favoritt), for så å gå over med en mørkere blyant etterpå hvis jeg ønsker å rette på ting. Så scanner jeg skissen og tegner over i Photoshop. Du kan selv velge hvilket software du ønsker å bruke, men målet er å fintegne skissen og gjerne justere den litt underveis.
Når jeg har en ren tegning kan jeg legge til et lag i Photoshop og fargelegge. Det er ofte fint på bruke farger som hører sammen. I dette tilfelle valgte jeg blåtoner som matcher godt med hår,- og hudfargen til Matis. Helt til slutt legger jeg på skygger. Da blir tegningen plutselig mindre flat og får mer dybde.
Denne videoen er speedet opp ganske mye. Jeg er desverre ikke så rask til å tegne:)

Tilbake til forrige side