Ukens forfatter: Marianne Kaurin!

- Av Norli

Møt ukens forfatter Marianne Kaurin! Marianne  har skrevet boka «Syden» – om Ina og Vilmer og deres helt spesielle sydentur. Denne uken kan du ta Syden-quizen, se Syden-videoen, lese om Mariannes innerste bokhemmeligheter – og kanskje vinne et par Syden-bøker til klassen din! Eller du kan være med på Syden-tegnekonkurransen. Les mer!

Marianne Kaurin har skrevet «Syden». Hodet til venstre skal liksom være Vilmer.
NB: Spoiler alert!!!

Marianne Kaurin

Ok Marianne – fire kjappe spørsmål. Svar helt ærlig nå… Når bestemte du deg for at du ville bli forfatter?

Jeg skrev min første bok da jeg var 10 år. Den handlet om en dame som ikke kunne finne brillene sine. Så skrev jeg dagbok i mange år og små historier som jeg gjemte rundt omkring for at ingen skulle lese dem. Jeg var veldig flau over det jeg skrev og tenkte at jeg aldri kom til å klare å bli forfatter. Men da jeg hadde blitt ordentlig voksen begynte jeg på en forfatterutdanning og bestemte meg for å prøve å bli forfatter på ordentlig. (Merk deg: Hvis du har lyst til å prøve deg som forfatter, kaster du bort tiden ved å være flau og gjemme bort det du skriver. )

Hvor liker du å reise?

Jeg liker å reise mange forskjellige steder. På hytta, til fjellet, til store byer eller til steder hvor det er varmt (Syden…). (Syden. Hvem skulle trodd det!)

Hvilke bøker er dine favorittbøker, Marianne?

Jeg må lese bøker for å klare å skrive bøker! Hvis jeg ikke leser er hodet helt tomt og tørt, mens når jeg holder på med en bok er det akkurat som det fylles opp av ord og ideer. Jeg leser mye forskjellig både for barn og ungdommer og voksne. Favorittbøker er bøker som får meg til å bli trist eller glad eller spent eller rørt. Av barnebøker liker jeg godt bøkene om Anton av Gudrun Skretting. Og så leste jeg nettopp en bok som heter «Hjertet er en knyttneve» og den var så fin at jeg gråt mens jeg leste.

Hvor sitter du vanligvis og skriver?

Jeg skriver som oftest på det lille kontoret mitt hjemme, eller på Nesodden Bibliotek. Og noen ganger skriver jeg på Nesoddbåten, på bussen eller på toget. Man kan egentlig skrive hvor som helst.

Vil du bli blant de første til å skrive bokomtale av Syden?

Søk om at klassen din får være testlesere av boka Syden! Går du i en liten klasse, kan klassen få to bøker, store klasser får tre bøker. Vi trekker tre heldige klasser som får være testlesere. Her kan du søke. Og blir dere ikke trukket ut, så fortvil ikke: Du finner sikkert boka på skolebiblioteket ;-).

Tegnekonkurranse i september

Tegn noe gøy som Ina kan gjøre i sommerferien! Her er tegnekonkurransen for september. Du har ikke så god tid, for tegningen må sendes innen 30. september (eller leveres i en Norli-bokhandel). Premien? En vinner får bøker, tegnesaker, spill og leker for 1.000 kroner.

Syden-QUIZ

Ta quizen og test dine Syden-kunnskaper! 

Hvor er egentlig syden?

Syden er noe alle har hørt om, men du finner det ikke på noe kart. Syden betyr bare et sted hvor det er mye sol, godt og varmt, og hvor man kan bade. En som reiser på ferie til Syden eller et annet sted, kalles en turist. Når du leser, gjør du en reise inn i bøkenes verden, så du blir på en måte en turist du også. Om klassen din leser 2.000 sider per elev, får dere faktisk Turistdiplom – og blir med i trekning av den flotte Turistpokalen!

I Tyskland er det noen som tydeligvis skulle ønske at de bodde i et litt varmere land. For utenfor Berlin har de laget verdens største innendørs Syden – hvor du kan ligge på stranden, fly med luftballong og bo i telt på stranden.

Og så er det Vilmer og Ina, da. De har…… veldig kort vei til Syden.


Tilbake til forrige side