Alma Freng og solfangerne leses i sollys

- Av Ida Tufte Michelsen

Hei! Jeg heter Ida og denne uken skal jeg lese noen kapitler fra Alma Freng og solfangerne for deg. I dag leser jeg ved hjelp av lyset fra solstråler. Men hvilke andre lyskilder kan jeg bruke for å lese de andre kapitlene? Lyset fra flammene i peisen? Lommelykt? Stearinlys? Utelyset? Eller kanskje lampen på do eller inne i kjøleskapet?

Klikk deg inn her og fortell meg hva slags leselys du vil jeg skal bruke!

Alma Freng og solfangerne handler om et hemmelig folk som kan ta tak i solstråler og fly med lysets hastighet. I tillegg til å fly, bruker også solfangere solstråler til andre ting, som belysning. Og dere som er med i Norli junior sin lesekonkurranse vet at man trenger lys hvis man skal lese en bok. Jeg ønsker derfor din hjelp! Klikk deg inn på linken over og send meg ditt forslag!

Denne videoen teller som 4 leste sider.

Vil du være med å lese videre i boka? Starten av kapittel 2 leste jeg med lommelykt (5 sider) og slutten av kapittel 2 i lyset fra peisen (6 sider). Kapittel 3 ble lest i lyset fra lampa på do (4 sider) og kapittel 4 i lyset fra frontlyktene på en bil (6 sider).

Quiz!

Har du sett videoen? Eller kanskje du har lest første kapittel av Alma Freng og solfangerne på egen hånd? Da kan du ta denne quizen og se hva du husker! Alle som deltar er med i trekningen av signerte bøker.

Lykke til!

Hilsen Ida


Tilbake til forrige side