Høstens forfattere

- Av Norli Junior

Hver uke denne høsten vil en forfatter dukke opp på Norli Junior. De vil fortelle om bøkene sine, arrangere konkurranser og motivere til lesing.

Her er årets forfattere:

Uke 37: Lars Henrik Eriksen – Oppfinneren, Skrotnissens hemmelighet

Lars Henrik Eriksen har alltid vært glad i tegneserier, og har tegnet så lenge han kan huske. I 2021 kom den første boka i Oppfinner-serien Jakten på evighetsmaskinen, og høsten 2023 kom endelig oppfølgeren Skrotnissens hemmelighet. Bøkene passer for barn som liker tegneserier, spenning og kjempeskilpadder. Passer fra 9 år.

Uke 38: Mina Lystad – Klara

Mina Lystad har skrevet flere barnebøker – blant annet Nørd og Fake. Nå har hun skrevet grøsseren Klara, som passer for alle som liker skumle bøker! Klara er en bok om det overnaturlige og uforståelige, om uventede vennskap og om sorg. Passer fra 9 år.

Uke 39: Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes – Operasjon Fangejakt

Detektivbyrå nr. 2 er perfekte slukebøker for barn som nettopp har knekt lesekoden. I år er det 10 år siden Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes skrev den første boka om Tiril og Oliver. I den nye boka Operasjon Fangejakt, rømmer en smykketyv fra fengselet og D2-gjengen må finne ut hvor tyven gjemmer seg. Passer fra 6 år.

Uke 40: Benjamin Baarli Silseth – Stolt

Benjamin Baarli Silseth er utdannet psykolog og har et stort engasjement for barn og unges psykiske helse. Han er også spaltist i Aftenposten Junior. Stolt er en faktabok om å være skeiv i Norge både før og nå. Boken handler også om hvordan man kan være en god støttespiller og venn. Denne boka feirer ulikhet og annerledeshet og vi håper at den kan bidra til å fjerne tabuer. Passer fra 9 år.

Uke 41: Håkon Marcus – Villdyr

Håkon Marcus har skrevet en bok som er perfekt for som liker bøker som Ingenlund, Harry Potter og Den mørke materien! Villdyr er en spennende fortelling om hamløpere – ville dyr med mystiske krefter, som kan gjøre seg om til mennesker når de vil. Passer fra 9 år.

Uke 42: Arne Lindmo og Ida S. Skjellbakken – Trollheim, Vampyrer og demoner

I 2022 vant Arne Lindmo og Ida S. Skjellbakken (ill.) barnebokprisen for den første boka i Trollheim-serien. Serien passer for barn som liker å lese om vennskap, eventyr og magiske vesener. I bøkene møter man Adam, Tara og Tobias som har bestemt seg for å beskytte Trollheim mot ondskapen som lurer under overflaten. Den nyeste boken i serien heter Vampyrer og demoner. Passer fra 9 år.

Uke 43: Ingunn Thon – Full Bajas

Ingunn Thon jobber i NRK super, blant annet som dukkespiller. Thons første bok Ollis (2017) ble nominert til barnebokprisen. Full bajas er hennes andre bok. Den handler om et barn som aldri gjør noe feil – han er helt perfekt. Men samme dag som en viktig konsert, våkner han og er helt bajas. Han brøler når han prater og skriver TISS på matteleksene. Kan han fikses i tid før den store konserten? Passer fra 6 år.

Uke 44: John S. Jamtli – Sabotør, Tungtvannsaksjonen

John S. Jamtli har skrevet og tegnet den populære Sabotør-serien. Sabotør er actionfylte og virkelighetsnære tegneserier, som handler om sabotasjeaksjoner og motstandskamp i Norge under andre verdenskrig. Serien består av enkeltstående fortellinger, så du trenger ikke lese bøkene i rekkefølge. Den nyeste boka heter Tungtvannsaksjonen. Passer fra 10 år.

Uke 45: Odin Helgheim sammen med Victor Sotberg og Isabell Martinsen – Edelmot, Katteguden Frøya og Yggdrasil

Odin Helgheim er skaperen bak Ragnarok-serien og i høst kommer den fjerde boka i rekken – Yggdrasil. Sammen med Isabell Martinsen har han laget Katteguden Frøya, som er en spin-off til Ragnarok. Tidligere i år lanserte Victor Sotberg og Odin Helgheim en helt ny serie som har fått navnet Edelmot. I Uke 45 gjester Odin, Victor og Isabell som ukens forfattere. Bøkene passer fra 9 år.

Uke 46: Julia Kahrs – Noor og Miniatyren

Julia Kahrs har skrevet flere romaner for barn og bøkene hennes blir ofte beskrevet som uforutsigbare, magisk-realistiske og ville. Noor og miniatyren handler om jente som oppdager en miniversjon av seg selv nede i kjelleren. Det er bok med tempo og mye humor! Passer fra 9 år.

Uke 47: Alexander Istad og Espen Meling – Gutta Krutt og gledesdreperen

Alexander Istad og Espen Meling (ill.) har laget den morsomme boka Gutta Krutt og gledesdreperen. Alex, Nikk og Proffen bor i Ålesund og går på verdens beste skole. Når en ny vikarrektor dukker opp, går det ikke lang tid før rare ting begynner å skje på skolen. Gutta bestemmer seg for å ta saken i egne hender, men det viser seg å være lettere sagt enn gjort. Boka er lettlest og gjennomillustrert, perfekt for lesere som liker Gutta i trehuset. Passer fra 9 år

Uke 48: Stian Gulli – Portalpilotene, Det tredje oppdraget

Stian Gulli har skrevet en leken, actionfylt, litt nerdete og veldig gøyal serie som lar barna får være i et univers der alt er mulig og alt er lov. Nå kommer den tredje boka i serien Portalpilotene – Det tredje oppdraget. Visste du at det finnes portaler i verden, og at dette som vi kaller verden ikke er den eneste verdenen i verden? Ikke det, nei? Les Portalpilotene for å finne ut mer. Passer fra 9 år.


Tilbake til forrige side